Decupează și transferă

Personalizare textile cu vinil Poliflex

Image

Transferul termic cu vinil este procedeul de aplicare a unor folii colorate pe orice suprafață textilă, cu ajutorul unei prese termice. Este o metodă foarte utilizată în cazul unor modele complexe, cu multe culori. Vinilul este o folie specială care poate avea mai multe finisaje: catifelat, cu sclipici, reflectorizant, fluorescent etc... 

De ce personalizare cu vinil?

Vinilul Poliflex este o peliculă subțire și moale din poliuretan, care se contopește cu fibra materialului textil.

Imprimarea cu Poliflex este o modalitate rezistentă de personalizare a obiectelor vestimentare.

Majoritatea metodelor de personalizare sunt limitate de natura materialului, unele funcționează doar pe bumbac, altele doar pe poliester sau amestecuri. Personalizarea cu vinil Poliflex este superioară din acest punct de vedere și se poate realiza pe orice tip de material textil, indiferent de culoare.

Foliile utilizate nu sunt toxice, nu degajă mirosuri, nu pătează, nu murdăresc și se prelucrează foarte ușor, chiar și de către începători.

Imprimeurile astfel realizate nu-și modifică culoarea în timp, pot fi curățate chimic, pot fi spălate la temperaturi înalte și au o rezistență îndelungată. De aceea se pot utiliza și în domeniul industrial pentru personalizarea durabilă a echipamentelor de lucru, sportive, medicale, uniforme etc...

Vezi AICI toate tipurile de vinil pe care le poți utiliza pentru personalizări textile!

Cum funcționează?

  1. Utilizează Corel Draw sau soft-ul cutter-ului pentru a crea linii, logo-uri, texte, care vor fi literalmente decupate din vinilul Poliflex. Liniile de pe ecran sunt locurile în care lama va tăia designul. Software-ul poate converti automat jpg, gif, bmp și alte imagini raster în linii. Poți, de asemenea, să desenezi modele personalizate și să creezi inscripții, folosind fonturi deja incluse în software.
  1. Alege culoarea vinilului și textilul. Poți personaliza: poliester, bumbac, amestecuri ale acestora, mătase, lână, in, lycra, spandex, nylon, piele naturală sau piele ecologică.
  2. Decupează vinilul. Pune o rolă de vinil în cutter, selectează grafica, click pe „Trimite la tăiere” și mașina face restul. Durează doar un minut.
  3. Îndepărtează surplusul de vinil. Aceasta înseamnă doar să înlături excesul de material care nu dorești să apară pe textil (în termeni tehnici, procedeul se numește „decolarea” surplusului de material).
  4. Poziționează grafica pe textil. Așează vinilul decupat pe tricou sau pe obiectul textil pe care dorești sa îl personalizezi, exact acolo unde vrei să fie grafica.
  5. Aplică cu presa. Folosește presa de termotransfer pentru a aplica presiune și căldură timp de aproximativ 5 secunde. Apoi, înlătură suportul transparent de transfer; vinilul rămâne ferm lipit de tricou. Tocmai ai făcut un tricou personalizat! Felicitari!

Ce includ pachetele Decupează și transferă?

Există trei kituri pe care le oferim în prezent: Starter, Pro și Professional.

Aceste kituri conțin practic aceleași tipuri de echipamente (cutter plottere, prese termice și diverse consumabile pentru teste), în funcție de bugetul disponibil și de posibilitățile de creștere în timp a afacerii (pachetele Pro și Professional includ prese de termotransfer mai mari, mai performante, care se pot upgrada ulterior cu diverse accesorii opționale).

Consultă cele trei pachete de produse și vei găsi toate detaliile în descriere.